strona głónamapa stronykontakt

Kasze i ryż

Skład ziaren zbóż

Wartości odżywcze poszczególnych kasz

Gotowanie kasz - wskazówki ogólne

Orientacyjne proporcje kaszy i wody - gotowanie na sypko (lub gęsto)

Gołąbki z kaszą i pieczarkami
Kasza jęczmienna z grzybami
Pęczak zapiekany z kapustą
Budyń z pęczaku z suszonymi owocami
Krokiety z pęczaku i surowego szpinaku
Kasza gryczana z brokułami i oliwkami
Kasza gryczana z pieczarkami
Kasza gryczana z porami
Risotto z kaszy gryczanej
Kotlety z kaszy gryczanej z rzeżuchą
Kasza jaglana na sypko
Kasza jaglana z warzywami
Kasza jaglana z dynią i cebulą
Kasza jaglana zapiekana z kalafiorem
Zapiekanka z kaszy jaglanej, ziemniaków i kiszonej kapusty
Kasza jaglana z dynią i kapustą kiszoną
Kasza jaglana z suszonymi owocami
Kasza jaglana zapiekana z powidłami
Podpłomyki z kaszy jaglanej
Placki z kaszy jaglanej
Pszenica z marchewką
Kutia
Kuskus z bobem i marchewką
Kuskus z mrożoną mieszanką warzyw
Kasza manna w kostkach
Kasza manna gęsta z warzywami suszonymi
Kasza kukurydziana zapiekana z groszkiem i pomidorami
Kasza kukurydziana zapiekana „na słodko"
Kotleciki z mąki kukurydzianej i jarzyn
Naleśniki z mąki kukurydzianej
Placki z płatków jęczmiennych i owsianych z orzechami
Placki z płatków owsianych i marchwi
Placuszki z płatków owsianych i pomidorów
Pieczona mieszanka do muesli
Muesli z jabłkami
Muesli wielozbożowe

Ryż sypki
Ryż z fasolką mung
Ryż ze szpinakiem
Ryżowe placki
Ryżowe kotlety z granulatem sojowym
Zapiekanka z ryżu i warzyw
Kulki ryżowe
Wielkanocne jajka ryżowe
Ryż z owocami

Warzywa i grzyby

Warzywa kiszone
Surówki prasowane
Warzywa gotowane na gęsto

Warzywa duszone z kuskusem
Kasza z warzywami albo warzywa z kaszą
- przepisy w rozdz. Obiadowe rozmaitości
Ryż z warzywami albo warzywa z ryżem
- przepisy w rozdz. Obiadowe rozmaitości
Sałatka jarzynowa z soją
Surówka jarzynowa z ryżem
Bakłażany z pomidorami i kabaczkiem
Brokuły z pieczarkami
Buraki pieczone
Buraki duszone z marchewką i ziemniakami
Botwina duszona z cebulą
Sałatka z buraczków, cebuli i ogórków kiszonych
Surówka z buraków, jabłek i marchwi
Cykoria z marchewką
Cykoria z jabłkiem i selerem
Cykoria zapiekana
Dynia smażona z siemieniem lnianym i rzeżuchą
Dynia duszona z cebulą i kiszoną kapustą
Dynia smażona w głębokim oleju
Gołąbki z nadzieniem dyniowo - cebulowym
Gulasz z kalafiora
Sałatka z kalafiora
Kalarepka blanszowana
Surówka z kalarepki, pomidorów i zielonego groszku
Kapusta słodka gotowana
Kapusta słodka z grochem
Bigos z kapusty słodkiej
Bigos z suszonymi śliwkami
Bigos Świąteczny
Gołąbki
Duszona kapusta pekińska
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapusta czerwona z jabłkami
Kapusta czerwona duszona
Kapusta kiszona duszona z rzodkiewką
Brukselka duszona
Kukurydza po andaluzyjsku
Marchewka z groszkiem
Marchewka duszona z kapustą cukrową
Puree z marchwi i pasternaku
Marchewka duszona z cebulą i bazylią
Surówka z marchewki na słodko
Papryka słodka nadziewana
Sałatka neapolitańska
Sałatka pomidorowa po włosku
Pomidory z tofu i selerem naciowym
Pory duszone z marchewką
Rzodkiewka blanszowana
Sałatka góralska
Seler duszony z kolendrą
Szpinak z papryką
Gulasz ziemniaczany
Ziemniaki z ogórkami kiszonymi i oliwkami
Grzyby duszone
Flaczki z pieczarek lub boczniaka
Boczniaki w cieście
Pieczarki w cieście
Sałatka z boczniakami lub pieczarkami
Grzyby z grilla
Pieczarki zapiekane z masłem ziołowym
Gulasz z boczniaków
Kotlety pieczarkowe

Copyright © Medytacyjne Stowarzyszenie Najwyższej Mistrzyni Ching Hai w Polsce